Vormelingen bezoeken Missiehuis van Scheut

Met telkens een groepje van ongeveer twintig vormelingen bezochten we op vrijdag 20 en vrijdag 27 januari het Missiehuis van Scheut in de Koningsstraat te Rumbeke. De meesten van de twaalfjarigen noch de ouders kenden het bestaan niet van dit missiehuis.
De helft van het groepje trok mee met pater Jef om een kijkje te nemen in het gebouw, de leefruimte van de paters, het bureau van de rector en de kapel. De rest keek in de living van de paters naar een fotoreportage van het leven in een missiepost in Congo, waar pater Leonard werkzaam was.
De vormelingen waren heel nieuwsgierig naar de leefgewoontes en de infrastructuur bij de Congolezen en vuurden dan ook heel wat vragen af. Het werd een boeiende dialoog tussen de missionaris en de vormelingen.
Na een 30-tal minuten werden de groepen gewisseld.
Op het einde van de activiteit volgde nog een verrassing. In het restaurant van de paters werden de vormelingen getrakteerd op pannenkoeken en chocomelk naar hartenlust. Het bezoek werd door de vormelingen erg gesmaakt, letterlijk maar zeker ook figuurlijk.

Annita Supply