Solidair maal voor Broederlijk Delen

Ja, wij mogen best tevreden zijn, 298 mensen kwamen bord en maag vullen voor het goede doel: de familiale landbouw in Burkina Fasso erbovenop helpen … een land waar droogte het grote probleem is.

Tegen 12 uur liepen de zalen van Den Hazelt goed vol, zoals uit de beelden blijkt: kinderen en ouders van toekomstige vormelingen, dus veel jonge mensen maar ook de geoefende krijgers, die er een jaarlijkse goede gewoonte van maken om Broederlijk Delen te steunen. Opgemerkte aanwezigen waren de missionarissen van Scheut uit de Koningsstraat. Zij verdienen het dat wij hen even in de schijnwerpers zetten, want zij waren onder meer werkzaam in Afrika.

Dat de organisators er graag een schepje bovenop deden bewijzen de bijgaande beelden. Pastoor Guido kan er van meespreken.

De  medewerkers van de missiewerkgroep Rumbeke tellen vaardige koks, enthousiaste garçons en barmannen, die ook borstel en dweil aankunnen.

Onze nieuwe diaken, Darky Seynaeve, die dit evenement voor de eerste keer meemaakte was waarlijk onder de indruk van de ‘geest van samenwerking in de federatie Rumbeke’.