Vormsel Gits: samen groeien in geloof

24

We zijn halfweg onze vormselvoorbereidingen. We hebben al heel wat ankerplaatsen afgelegd tijden onze vormseltocht.

Zo stonden we reeds stil bij ankerplaats 1: geboorte, opgroeien in liefde, onze levensweg. Samen beleefden we dan ook de startnamiddag waar we kennis maakten met onze catechisten. Aan de hand van een spel werden de groepjes verdeeld. Er werd ook reeds een tipje van de sluier opgelicht welke weg we nog te gaan hadden.

Ankerplaats 2: doopsel, doopbelofte, beloven-opdracht. We kregen van onze catechisten dan ook de opdracht om een kaartje te ontwerpen met een boodschap. Tijdens een bezoek aan het WZC Ter Linde maakten we dan ook heel wat mensen blij.

Ankerplaats 3: tafel, en God sprak; ankerplaats 4: kruis, zege en hoop, het Onze Vader. Hierop volgde dan onze vormselintentie waar we tegenover de ganse gelovige gemeenschap ons engagement uitspraken. We ontvingen dan ook ons gezegend kruisje als teken van onze belofte.

Ankerplaats 5: toekomst, Gods taak verder zetten. Met de ganse groep hebben we bij deze stopplaats dan ook de handen uit de mouwen gestoken met een appelverkoop. Zo hebben we al een klein beetje meegeholpen aan het verwezenlijken van Gods droom.

 

Ankerplaats 6: vuur en wind, Gods aanwezigheid voelen, zijn Geest kan krachtig maken, laat vuur je leven raken, werd terug een gezamenlijke activiteit. Allen samen trokken we richting Brugge voor een zoektocht doorheen de stad. Dat Gods wind letterlijk aanwezig was hebben we aan de lijve ondervonden. We vuurden elkaar ook aan om de tocht tot een goed einde te brengen.

Dat de Geest kan krachtig maken aan de hand van de 7 gaven, beleefden we mee tijdens de zoektocht naar de gaven tijdens de muzikale avond ‘Let it Shine’ te Brugge. We konden er zien, voelen en proeven wat Christen kan betekenen. Er was volop ambiance…. kortom een unieke ervaring.

Tevreden keerden we naar huis. Maar onze tocht is nog niet ten einde.

Bij ankerplaats 7: water, maakt nieuw, geeft kracht, geeft leven;

Ankerplaats 8: handen, een hand boven je hoofd, bescherming, heeft kracht;

Ankerplaats 9: zalven, laat sporen na, in de diepte werkend vanuit jou, doorlopen we er de betekenis van tijdens de vormselbeurten ten huize van onze catechist. Drie ankerplaatsen die te maken hebben met ons vormsel zelf.

Als afsluiter van onze vormseltocht gaan we met z’n allen op weekend, waar we nog eens stil staan bij deze 9 ankerplaatsen door middel van spel, liedjes, dansen, creatief zijn, …en veel plezier beleven.