Sint-Amand Hooglede

  • In het weekend op zondag om 09.00u
  • woensdag om 8.30u. morgengebed en eucharistie

Sint-Jacobus Gits

In het weekend op zondag om 10.30u.

Sint Jozef/de Geite

In het weekend op zaterdag om 17.30u

Christus-Koning Sleihage

In deze kerk is er geen wekelijkse viering.
In deze kerk zijn er  dopen, 1ste com, vormsel, huwelijken en begrafenissen
en vieringen naar aanleiding van speciale gebeurtenissen

Open kerken

  • De kerk van Sint-Jozef, Amersveldestraat Hooglede is enkel open voor de viering in het weekend dus op zaterdag vanaf 17 uur tot 18.15
  • De kerk van Christus Koning, Diksmuidesteenweg Hooglede is elke dag open vanaf 8.30u tot 18 uur
  • De kerk van Sint- Amand Centrum Hooglede is elke dag open vanaf 8.30u tot 19 uur  in de winter is ze enkel open in de voormiddag.
  • De kerk van Sint- Jacobus Centrum Gits is  open vanaf 8.30u tot 17 uur.

Kinderliturgie

Elke 3de zondag van de maand is er eucharistieviering met kinderliturgie:

 In een parochiegemeenschap vieren we elke week eucharistie: we vieren samen dat Jezus verrezen is. We komen er samen om te luisteren naar het evangelie, we kunnen er samen bidden.

Bij een feest wordt er rekening gehouden met de kinderen. Ann Vancoillie, Eveline Watteyne en Ann Muylle  zijn bereid om elke derde zondag van de maand een speciaal programma te voorzien voor de kinderen.

Bij het begin van de viering gaan de kinderen naar de sacristie. Daar wordt er verteld, gepraat, gekleurd en/of geknutseld, rond het leven van Jezus. Het tweede deel van de viering komen de kinderen terug in de kerk, en vieren ze mee met de hele parochiegemeenschap.

Die vieringen met kinderliturgie gaan door in de kerk van Sint-Amand, Markt, Hooglede om 9 uur en dit op zondag 16 november, 21 december, 18 januari,15 februari, en 15 maart.”