Ignace en Flore stellen tentoon

46

f1094e43Mensen met een handicap in Belgie helpen kansarme kinderen in Zuid-Afrika Vrijdag 11, zaterdag12  en zondag 13 november worden we met z’n allen verwacht in zaal Den Akker, Oude Rozebekestraat te Hooglede.

Reeds voor de 6de maal , in een tijdspanne van  8 jaar, wordt ”Art From Special” georganiseerd waarbij handgemaakte geschenk -en decoratie artikelen worden tentoongesteld en te koop aangeboden. Tevens stellen er tentoon Ignace Deruyter en Flore Verbeke, beiden uit Gits. Er is doorlopend café waar gezellig kan worden bijgepraat. 

Bezieler van dit gebeuren is Veronique Deruyter uit Hooglede, werkzaam in Dominiek Savio. Zij wil kunstenaars met een handicap ( waaronder haar broer Ignace met down syndroom) helpen bij het bekendmaken van hun artistieke vaardigheden bij het bredere publiek en ieder van ons op die manier inzicht geven in hun leefwereld en talenten. Daarenboven is ze bezield om het mooie project van Ouma Letta met de opbrengst van deze actie vrijgevig te ondersteunen.

Art from Specials kan plaatsvinden dankzij talrijke vrijwilligers met een tweejaarlijks evenement met handgemaakte decoratie- en geschenkmateriaal uit De Branding (dienstverleningscentrum voor mensen met een beperking) . Deze tentoonstelling voor het goede doel gebeurt in samenwerking met de Wereldraad, de Branding, Dienstencentrum Gids en  kan met de hulp van een grote vriendenkring .

Ignace en Flore stellen tentoon.

 

Ignace stelt er een 20 tal schilderijen tentoon . Hij is de zoon van Gabriel Deruyter en Veronique Cool uit de Noordabelenstraat. Zelf verblijft hij gedurende de week in De Branding te Kuurne, gedurende het weekend bij zijn ouders. De mooie schilderijen van Ignace weten soms te ontroeren door zijn eenvoud.

Flore stelt er eveneens een 20 tal foto’s tentoon. Zij is de dochter van Kris Verbeke en Annick Cornette uit de Stationstraat , loopt school  in Dominiek Savio.  Niettegenstaande haar handicap weet ze vooral prachtige natuurfoto’s tot leven te wekken .

De opbrengst van deze driedaagse gaat naar het mooie werk van OUMA LETTA die de bezielster is van  talentontwikkeling van kansarme –  & weeskinderen in  Zuid-Afrika
( een 50-tal km van Johannesburg)