FILIEP DELANOY NEEMT AFSCHEID VAN ZIJN ZONNEBLOEMEN

47

23 december zal ongetwijfeld lang in het geheugen blijven van afscheidnemend directeur van de Vrije Basisschool De Zonnebloem: Filiep Delanoy.
Op een buitengewone wijze werd een afscheidsviering door zijn leerkrachten en medewerkers op touw gezet waarbij alle kinderen van de school hun beste medewerking hebben verleend.
Reeds van in de vroege morgen trokken alle kinderen met de bobslee op tocht om “hun directeur “ af te halen aan huis en hem met de kerstmuts in de bobslee te begeleiden, dit  door een kudde rendieren uit het 6° leerjaar.
Onderweg stond een ganse schare schoolkinderen hem joelend op te wachten om hem naar zijn schoolthuisbasis te brengen waar hem verrassingen allerhande te wachten stonden.
Filiep is geen rasechte Hoogledenaar maar afkomstig uit Moorsele. Vooraleer hij directeur werd in Hooglede had hij reeds zijn strepen verdiend in het onderwijs. Na Wevelgem, Proven volgde een lange periode van lesgeven in zijn geboortedorp Moorsele. Het werden eerst vijf jaar Bijzonder Lager Onderwijs waarna 22 jaar basisonderwijs volgden, waaronder ook zorgcoördinator.

Gedurende de acht jaar directeurschap in Hooglede werd de school opgenomen in een scholengroep “Staho” en is de digitalisering niet meer weg te denken.
Filiep prijst zijn team met wie hij van een allerbeste medewerking mocht genieten , sfeer die dan ook uitstraalt naar een goed onderwijs voor de kinderen.
De ontslagnemende directeur is erg fier op het goede rapport dat hij te horen kreeg in september bij de doorlichting van het Ministerie van Onderwijs.
Wij wensen Filiep en zijn echtgenote Lieve Bruwier nog veel creatieve bezigheden want als voorzitter van de toneelgilde Kunst en Vreugd en zijn talrijke interesses zijn we ervan overtuigd dat van verveling geen sprake zal zijn.