WELKOM, MGR. LODE AERTS!

Op donderdag 16 maart brengt mgr. Lode Aerts een bezoek aan het decanaat Roeselare. Het is zijn bedoeling in de komende maanden alle 16 decanaten te bezoeken: Roeselare komt het eerst aan beurt. Het is de uitdrukkelijke wens van de bisschop zoveel mogelijk mensen te ontmoeten en zoveel mogelijk initiatieven te leren kennen.

Om 9 uur bezoekt de bisschop in de Kattenstraat de mensen die werkzaam zijn in de Centrale Diensten van de scholengemeenschap Sint-Michiel (Middelbaar onderwijs) en Arkorum (lager onderwijs): meer dan 40 mensen zijn er werkzaam in dienst van het katholiek onderwijs in Roeselare (boekhouding, administratie, informatica, pastoraal, …). Om 10 uur wordt hij verwacht in een OKAN-klas: een onderwijsproject Nederlands voor anders-talige nieuwkomers (12 tot 18 jaar).

Om 11 uur wordt de bisschop verwacht bij de bewoners van het woon- en zorgcentrum Vincenthove waar hij om 12 uur aan tafel gaat met de priesters op rust en de diakens op rust binnen het decanaat.

Om 14 uur wordt de bisschop ontvangen in Kerckstede, Oostnieuwkerke: een tehuis voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Hij zal er de bewoners ontmoeten en kennismaken met de werking van het tehuis.

Alle religieuzen binnen het decanaat Roeselare worden om 16 uur uitgenodigd voor een koffietafel in het klooster van Gits. De bisschop houdt eraan hen te bedanken voor hun grote inzet.

Om 18 uur volgt een sober avondmaal met de pastorale verantwoordelijken van het Algemeen Ziekenhuis Delta.

Om 19 uur gaat de bisschop het avondgebed voor in de Sint-Michielskerk, Roeselare. Het wordt een avondgebed in de stijl van de monniken van Taizé.
Wij hopen dat velen met ons komen meebidden. Na het gebed is er kans om de bisschop even te begroeten.

Om 20 uur volgt dan in zaal Petrus een ontmoeting met alle leden van de parochiale teams en federale stuurgroepen, voorafgegaan door een kort overzicht van de parochiepastoraal binnen het decanaat.

Het wordt een druk programma.
We hopen dat het voor ons allen een deugddoende ontmoeting wordt.

Welkom, mgr. Lode Aerts!

Renaat Desmedt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.