Passieconcert “Stabat Mater

PASSIECONCERT “STABAT MATER”
MET OPBRENGST VOOR DE KERIT EN MISSIONAIR ROESELARE

Op vrijdag 23 maart om 20 u. wordt in de Sint-Michielskerk terug een passieconcert uitgevoerd. Het is een mooie traditie geworden: ieder jaar tijdens de vasten wordt een passieconcert georganiseerd voor het goede doel. Een vaste ploeg mensen schaart zich achter het initiatief: het Roeselaars Kamerkoor o.l.v. Bart Naessens en de zogenaamde ‘coalitie van mensen van goede wil’ met Jan Vanneste, deken Renaat Desmedt, Gust Boudrez en Jean-Marie De Meester. En niet te vergeten Roger Tanghe en de jeugdbewegingen KSA Roobaert en KSA Wytewa, die na het concert voor een receptie zorgen.

POLYFONIE ROND HET THEMA ‘STABAT MATER’

Het Roeselaars Kamerkoor brengt dit jaar een vocaal concert met prachtige polyfonie rond het thema ‘Stabat Mater’. Centraal staan de gekruisigde Christus enerzijds en de wenende moeder anderzijds. Het 8-stemmige ‘Crucifixus’ van A. Lotti is de opener van de avond, gevolgd door de ‘Lamentaties van Jeremia’ van de Britse componist Thomas Tallis. Tussen beide klaagliederen klinkt de smeekbede ‘Hear my prayer’ van H. Purcell. Het ‘Stabat Mater’ van G. Rheinberger waarin Maria centraal staat, vormt het laatste vocaal werk.

Enkele intermezzi voor sopraan (Amaryllis Dieltiens) en orgel (Peter Ledaine) sluiten feilloos aan bij dezelfde thematiek  waardoor de cirkel mooi gesloten wordt. Met Bart Naessens die opnieuw tekent voor de artistieke leiding, weten we dat het passieconcert ook dit jaar weer een hoogdag van de muziek wordt.

TWEE GOEDE DOELEN

De opbrengst van het concert wordt verdeeld over twee goede doelen. De Kerit is een decanaal armoedeproject, gevestigd in de site De Bremstruik. Maria Seurinck en een ploeg enthousiaste vrijwilligers zorgen er voor de opvang van mensen in moeilijkheden, mensen die door de mazen van het net vallen, in crisis zijn, geen dak boven het hoofd hebben. Met materiële hulp (meubelen, kledij…), met administratieve en financiële bijstand waar het levensnoodzakelijk is, met woonst (aan de vroegere paterssite en boven het Mannahuis). Voor de werking is De Kerit afhankelijk van giften en benefietacties.

Tweede goed doel is Missionair Roeselare. Het is geweten hoe ontgoochelend het was voor trekker Jean-Marie De Meester, zijn familie, en de grote ploeg trouwe medewerkers, dat de jaarlijkse Fiësta Fillipina in 2017 niet kon doorgaan wegens diverse omstandigheden. Dankzij het passieconcert kan dit financieel verlies wat gecompenseerd worden, zodat missionaire noodprojecten toch kunnen gesteund worden!

KAARTENVERKOOP

Kaarten: vvk 22 euro, add 24 euro. Vrijetijdspas: vvk 11 euro, add 12 euro.

Te verkrijgen via:

 • De leden van het Roeselaars Kamerkoor
  Tel. 0474 28 79 96 of  email info@roeselaarskamerkoor.be
 • Maria Seurinck (De Kerit) Tel. 0473 21 16 81
 • Iedere voormiddag tijdens werkdagen kun je terecht De Kerit in de Arme Klarenstraat 36 om kaarten aan te kopen.
 • In de winkel in De Bremstruik. Tel. 051 20 04 20
  Je kunt ter plaatse kaarten kopen iedere namiddag van maandag t.e.m. zaterdag, in de Arme Klarenstraat 36.
 • Jean-Marie De Meester (Missionair Roeselare) Tel. 0495 20 95 88
 • Het decanaal secretariaat, Vrouwenstraat 2, Roeselare. Tel. 051 20 09 04
  Kaarten te koop iedere werkdag van 9 u. tot 12 u.
 • Jan Vanneste. Tel. 0475 49 95 55 of email jan@buvasport.be
 • Standaard-boekhandel , Ooststraat 56, Roeselare. Tel. 051 20 01 72

Erna Nevejant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here