Met de Federatie Roeselare naar Lourdes

Dit jaar trekken terug heel wat West-Vlamingen naar Lourdes. Een groepsbedevaart blijft voor heel wat gelovigen zeer zinvol en verrijkend. Tal van verenigingen bieden groepsbedevaarten aan. Ook Vlaanderens Bedevaarten organiseert terug een paar Lourdesreizen.

HERHALEN WAT GOED WAS

Vanuit de Federatie Roeselare-Centrum nam een groep van een 24-tal mensen een paar jaar geleden deel aan de juli-bedevaart naar Lourdes met Vlaanderens Bedevaarten. Het werd een heel fijn gebeuren, niet enkel omwille van het verzorgde programma, maar vooral ook door de goede sfeer in de groep en de hechte banden die werden gesmeed. “We zouden dit nog eens moeten doen!”, zo klonk het nadien regelmatig. Vandaar het voorstel van deken Renaat Desmedt om dit jaar opnieuw deel te nemen aan de juli-bedevaart. We richten ons niet enkel tot mensen die binnen onze Federatie Roeselare-Centrum wonen. Iedereen in het decanaat en zelfs daarbuiten kan aansluiten. Misschien heb je familie die met jou samen wil gaan, of goede vrienden: het kan allemaal. Ben je wat minder goed te been, dan kunnen rolwagens voorzien worden in het hotel en zijn er lieve mensen in de groep die zeker die rolwagen willen duwen en voor je zorgen wanneer de verplaatsing op bepaalde momenten wat te zwaar is om het zelfstandig te voet te doen.

PROGRAMMA EN INSCHRIJVINGEN

Op zondag 15 juli vertrekken we vanuit Roeselare met de autocar naar Tourcoing. Van daaruit reizen we naar Lourdes met de TGV. Op zaterdag 21 juli keren we terug. In Lourdes verblijven we samen in het zeer mooie hotel Eliseo, centraal gelegen en niet ver van het Heiligdom. Vlaanderens Bedevaarten biedt ons een mooi programma aan: viering aan de grot, kaarsjesprocessie, sacramentsprocessie, verzoeningsviering, ziekenzalving, enkele momenten van geloofsverdieping, kruisweg, mogelijkheid tot een uitstap, en uiteraard ook vrije tijd. Voor de terugreis krijgen we vanuit het hotel een lunchpakket mee. Men kan rechtstreeks op de website van Vlaanderens Bedevaarten terecht om digitaal in te schrijven: www.bedevaarten-bisdombrugge.be

Inschrijven kan ook in het decanaal secretariaat, Vrouwenstraat 2, elke werkdag tussen 9 u. en 12 u. Tel. 051.20.09.04. Email: dekenij.roeselare@scarlet.be

Inschrijvingen dienen binnen te zijn tegen 31 mei. Je betaalt bij inschrijving 250 euro voorschot, ofwel meteen de volledige prijs.

In ieder geval vragen wij dat je – ook wanneer je rechtstreeks inschrijft bij Vlaanderens Bedevaarten – je naam, adres, telefoonnummer en eventueel emailadres bezorgt in het decanaal secretariaat. Op die manier ben je er zeker van dat je samen met de groep reist: op de bus, in de trein en in het hotel. Kort voor de afreis krijg je dan een omslag in de bus met alle info over de autocar, de trein en het programma in Lourdes.

Kostprijs voor onze groep:

Transfer autocar Roeselare-Tourcoing en terug: 22 euro.

Verblijf in hotel Eliseo, vol pension: 775 euro (toeslag eenpersoonskamer: 180 euro)

Eventuele annuleringsbijdrage: 15 euro.

Uitstap en lunchpakket voor de terugreis zijn inbegrepen in de prijs.

We hopen met een fijne groep opnieuw een mooie bedevaart naar Lourdes mee te maken! Ga je mee?

Erna Nevejant

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here