Meimaand is Mariamaand

Even stil worden bij de moeder van ons allemaal. Een kaarsje, een lied, een bloem, een gebed… Waar men gaat langs Vlaamse wegen, komt men U Maria tegen.

Maria heeft een spoor getrokken op deze wereld, een spoor waarin mensen zich veilig voelen. Hier en daar zou Maria nog een teken blijven geven, een spoorteken, om ons de weg te tonen of om ons op de weg te brengen.

Soms, als het heel donker wordt, licht zij ons voor, zoiets vergeten mensen niet. Dan bouwen zij een kapelletje of iets groter, of ze gaan op bedevaart. Zij vertellen het aan hun kinderen of zij maken haar portret in steen of op doek.

In het Roeselaarse staan er veel Mariakapelletjes. Sommigen zien er echt uitnodigend uit, goed verzorgd en opgesmukt door een groep mensen of een enkeling. Dank je wel!

In de Heilig Hartkerk loopt gedurende de meimaand een tentoonstelling van foto’s van Mariakapelletjes uit de onmiddellijke omgeving. Een 35-tal zijn tentoongesteld. Tevens is er een eenvoudige wedstrijd aan verbonden. Zoek het juiste nummer of de juiste naam, deponeer je blad in de doos in de Heilig Hartkerk en uit de juiste oplossingen worden een aantal prijzen getrokken.

Het zit er dik in dat niet alle kapelletjes door onze huisfotograaf Jos werden teruggevonden. Laat het ons gerust weten!

Etienne Cobbaert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here