Biddende moeders

 

‘Biddende Moeders’ is er voor vrouwen die, samen met andere vrouwen, willen bidden voor hun kinderen en kleinkinderen, maar ook voor jongeren voor wie niet gebeden wordt.

Een wereldwijd netwerk

In 1995 kwamen voor het eerst twee Engelse moeders samen om voor hun kinderen te bidden, aan Jezus hun
zorgen toe te vertrouwen en dit te leren vanuit overgave aan Hem. Het initiatief verspreidde zich snel over de hele wereld; Nu komen in alle 6 werelddelen moeders samen om voor hun kinderen te bidden.
De spiritualiteit van ‘Biddende Moeders’ bestaat hierin dat ze hun kinderen en hun problemen aan God toevertrouwen en ze ook bij Hem laten. Tijdens de gebedsbijeenkomst worden hun namen, die op een rond papiertje worden neergeschreven, symbolisch aan de voet van het kruis gelegd. Daar worden ze ook in een mandje achtergelaten. Zo vertrouwen ze hun kinderen toe aan de Heer. Het samenkomen hoeft niet noodzakelijk in een kerk te zijn, er zijn ook groepjes die samenkomen in de huiskring. In gebed vertrouwen ze hun kinderen aan God toe en drukken ze ook hun vertrouwen uit dat God hen kracht en steun geeft om hun kinderen goed op te voeden. Bidden voor kinderen betekent immers niet dat je zelf op je lauweren rust, het betekent zelf je best doen om je kinderen te geven wat ze echt nodig hebben. Op het einde wordt er gebeden voor alle kinderen over de hele wereld. Wereldwijd zijn er groepen van biddende moeders. Dat betekent dat de dag rond voor onze en andere kinderen wordt gebeden. Nooit zijn ze overgelaten aan hun lot. Altijd waakt de Heer over hen en dat geeft een veilig en geborgen gevoel.

De samenkomsten

Men kan een gebedsgroep beginnen met twee vrouwen tot een maximum van acht. Gewoonlijk komen ze elke week bij elkaar. Ze houden zich strikt aan de regel van vertrouwelijkheid, dat er niets wordt doorverteld van wat iemand in de samenkomst heeft gedeeld. Zo kan een moeder haar zorgen delen zonder de angst, dat er buiten de samenkomst iets over gezegd zal worden. De andere moeders steunen haar in gebed. Ze zal zich gesterkt voelen in de zekerheid dat duizenden moeders over de hele wereld met haar meebidden. In de samenkomsten worden een gebedenboekje gebruikt en verenigt met zich rond een kruis, om ons te herinneren dat Jezus de verlosser is; een kaars, om ons te herinneren dat Hij het licht van de wereld is; een bijbel, om ons te herinneren dat Hij het levende woord is; een mandje, dat klaar staat aan de voet van het kruis om er de namen van onze kinderen in neer te leggen.

Nu ook in Roeselare

Sinds februari is ook in Roeselare zo’n groep van start gegaan. Zij vinden een gastvrij onderdak in De Bremstruik, Arme Klarenstraat 36. Elke tweede en vierde dinsdag komen biddende moeders om 14.30 uur samen in de vroegere kerk van de Arme Klaren. De bijeenkomsten duren een uurtje en staan open voor alle moeders die samen met anderen willen bidden voor hun (klein)kinderen. Ook vrouwen die zelf geen kinderen hebben, kunnen zich aansluiten bij de groep. U bent van harte – en zonder verplichting – welkom op deze bijeenkomsten van biddende moeders, elke 2e en 4e dinsdag van 14.30 tot 15.30 uur. Voor alle info: bmvlaanderen@skynet.be

Dankgebed voor het moederschap

Dank U, lieve Heer, voor de gave van het moederschap. Dit is zo’n gezegende en waardevolle roeping. Heer, we vergeten vaak hoeveel vertrouwen U in ons stelt, door één van uw kostbare kinderen aan onze zorg toe te vertrouwen. Help ons alstublieft om iedere keer weer het belang van het moeder-zijn te waarderen. Amen.

Carine Feys Freddy Kindt

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here