OP 16 MAART: HET GELOOF LEVENDIG..

470

Op vrijdag 16 maart 2018 kwamen ruim 180 mensen samen in de kerk van Ardooie om er hun geloof te vieren. Van “Duister naar Licht” was het thema. Symbolisch werden daarvoor de vier kaarsen van de vier gemeenschappen aangestoken door mensen vanuit elke gemeenschap. Er werden  ook T-Lichtjes meegedragen.
Diewer van der Meijden gaf een ontroerend getuigenis over hun leven met Lucas – voor en na zijn overlijden op 7-jarige leeftijd, een koning die hield van goud en blauw… die het leven uit handen gaf op Driekoningen 2016, die begraven werd op een witte sneeuwdag in de Sint-Geertruikerk die voor hen zoveel herinneringen belichaamde. Over het leven na zijn dood: met Tomas en Ruth … en naderhand de 9 maanden oude    Noa. Het maakte ons stil.
Het getuigenis werd afgewisseld met zang en samenzang. De vier koren van onze PE (Pastorale Eenheid) brachten diverse liederen. Het was zalig om horen. Dit alles werd omkaderd door een groepje muzikanten samengesteld uit de hele PE. Tot slot kon men nog napraten met Diewer over haar getuigenis. Er kon een kopje soep gedronken worden ten voordele van Broederlijk Delen.

En zo kunnen we even Zijn woorden herhalen, dat het zeer zeer goed was! (Jan).