AANSTELLLNG PRIESTER JAN

459
priester Jan Coghe

26 mei 2017 was een bijzondere dag voor onze Pastorale Eenheid. Vanuit Leuven kwam Jan overgewaaid met een grote verhuiswagen. Hij had ingepakt en afscheid genomen. Nu was het tijd om een en ander weer uit te pakken. Misschien hebt u het gehoord, misschien ging het zomaar aan u voorbij (het leven brengt wel andere zorgen met zich mee), maar op het moment dat Jan de Pastorale Eenheid binnenreed, zongen de klokken een vreugdevol lied van welkom.

Ondertussen is Jan goed en wel ingehuisd.  Het was ook niet echt een “heel nieuwe opdracht”, gezien hij een bekend gezicht was in de verschillende gemeenschappen. Hij heeft zijn taken verder gezet maar met een nieuwe elan. Want dit keer komt hij “echt” naar hier… Om er te zijn voor “God en zijn mensen” – zoals Jan het graag zegt.

Op zaterdag 16 september 2017 is het dan zover. Om 17.00 u. wordt hij officieel aangesteld door Deken Renaat Desmedt. Dit gaat door in de Sint-Martinuskerk te Ardooie (Marktplein). De viering wordt opgeluisterd door diverse koren van de Pastorale Eenheid aangevuld met enkele mensen vanuit Leuven. Het wordt een levendige en krachtige viering. Aansluitend wordt u allen uitgenodigd op de receptie in OC ’t Zonneke (Ardooisestraat 12, 8851 Koolskamp) aangeboden door het gemeentebestuur van Ardooie en de Kerkfabrieken.

Wij voelen het al tintelen in onze vingers. We horen de feestelijke klanken al klinken. Want samen met de teamleden en met de diverse medewerkers wil Jan deze taak en deze zorg die Mgr. Lode Aerts hem toevertrouwt op zich nemen. En wij allen willen dat biddend meevieren. U komt toch ook. Het wordt de moeite waard!!

Het Pastoraal Team